Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Seyit Rıza’nın Torunu: Dedemin Saati Nerede?

Dersim 38

Seyit Rıza’nın Torunu: Dedemin Saati Nerede?

15 Kasım 937 yılında Xarput’ta  idam edilen Seyit Rıza’nın torunu, Meclis’e başvurarak dedesinin kürkünü, köstekli altın saatini ve tespihini istedi.

 

Dersimnews.com/Ankara – TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvuran  Seyit Rıza’ın torunu olan Seyit Ali Polat , idamın ardından devlet envanterine geçirilen dedesine ait kürk, köstekli altın saat ve tespih gibi eşyaların kendisine teslim edilmesi talebinde bulundu.

Dersim Katliamının ardından sürgüne gönderilmeleri öncesinde devlet yetkililerinin babasını çağırarak, idam edilen dedesinin eşyalarına karşılık bin 500 TL teklif ettiklerini ifade eden Polat, 1948’te sürgünden dönüşlerinin ardından tekrar çağrıldıklarını ve bu kez de 99 TL vermeleri durumunda eşyaların teslim edileceğinin söylendiğini ifade etti.

DEDELERİMİZİN MEZARI NEREDE?

Seyit Rıza’nın torunu diğer Rüstem Polat da komisyona dilekçeyle başvuru yaptı.

Rüstem Polat, dedesi Seyit Rıza ve Dersim Katliamı sırasında idam edilen amcası Hüseyin’in defnedildikleri mezarların yerlerinin bulunmasını istedi.

Polat dilekçesinde, şunları kaydetti:

”Dersim toplumunda hem inançsal hem de toplumsal anlamda yer edinmiş merhum dedem Seyit Rıza ve merhum amcam Hüseyin’in ve onunla birlikte idam edilen Dersimlilerin defnedildikleri mezar yerlerinin bize bildirilmesini arz eder, olumlu cevabınızı beklerim.”

Sosyal medyada paylaşın
        
   
1 Comment

1 Comment

  1. sixo

    21/04/2012 at 01:56

    SEYID RIZANIN,,,pardesu,cariklari,SAKALLARINDAN DUSEN TEK SACI BILE BIZ DERSIMLILERE;ONUN UGRUNDA OLDUGU DERSIMLILERE;VE AILESINE AITTIR;MERT BIR DUSMAN;MERT BIR SAVASCININ;HER SEYINI AILESINE IDIA EDER:

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three + two =

More in Dersim 38

To Top