Dersim

Kazada Öldüğü İddia Edilen Dersimli Asker Toprağa Verildi

Published on

Edirne’de askerlik yaparken kaza sonucu öldüğü iddia edilen Mahsun Yap’ın naaşı Dersim merkeze bağlı Demirkapı Köyü Esenyurt mezrasında toprağa verildi. 

Dersimnews.com/Dersim – Edirne’de zorunlu askerlik hizmetini yapan Mahsun Yap 24 Kasım Pazar günü şüpheli bir şekilde öldü. Askerliğini yaptığı Edirne 54’üncü Mekanize Piyade Tugayı‘nın komutanları Mahsun Yap’ın araba çarpması sonucu kazayla öldüğünü iddia etti. Yap’ın ailesi ise kaza iddiasına inanmıyor.

İstanbul Adli Tıp’ta yapılan otopsinin ardından Mahsun Yap’ın naaşı memleketi Dersim’e getirildi. Mahsun Yap için dün (26 Kasım) Tunceli Cemevi’nde cenaze töreni yapıldı.

Mahsun’un cenaze töreninde ailesi ve akrabalarının isyanı vardı. Cenaze törenine binlerce yurttaş katıldı. Cenazede vali, il emniyet müdür ve belediye başkanı da katıldı.

Cemevi’ndeki törenin ardından Yap’ın cenazesi merkeze bağlı Demirkapı Köyü Esenyurt mezrasında toprağa verildi.


“KAYBOLMA KORKUSU YAŞIYORUM”

Yap’ın ailesi şüpheli ölümün aydınlatılmasını ve sorumluların cezalandırılmasını istiyor. Mahsun Yap’ın ölüm nedeni otopsi raporundan sonra belli olacak. Otopsi raporunun bir hafta sonra açıklanması bekleniyor. Olayın tanığı askerlerden bazılarının anlatımına göre olay kaza süsü verilmiş bir cinayet. Yap’ın ailesi de kaza sonucu öldüğü iddialarına inanmıyor.

Ailesi ve yakınları tarafından ölümü şüpheli görülen Mahsun Yap’ın 9 Ağustos 2013 tarihinde sosyal paylaşım sitesi facebook’ta “Şu askeriyeyi yaşadıkça kaybolma korkusu içindeyim” yazması dikkat çekti.

Sosyal medyada paylaşın

2 Comments

  1. hasan sabah..

    28/11/2013 at 10:02

    hesabını soracağızzz

  2. mahsun

    27/02/2014 at 22:11

    sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz..olay örtbas edilmesin..olayın sorumluları hesap versin..

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 − seven =

Copyright © 2008-2022 Dersimnews.com