Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Alevi Bektaşi Federasyonu ve Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanlarına Silahlı Saldırı

Alevilik

Alevi Bektaşi Federasyonu ve Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanlarına Silahlı Saldırı

İstanbul’dan Ankara’ya giden ABF Genel Başkanı Baki Düzgün ve AKD Genel Başkanı Doğan Demir’in aracına Bolu Gerede’de uzun namlulu silahla ateş açıldı. 

Dersimnews.com – Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir ve Yurdanur Düzgün ile Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün Ankara yolu üzerinde silahlı saldırıya uğradı.

dogan-demir-ve-baki-duzgun

DOĞAN DEMİR VE BAKİ DÜZGÜN

İstanbul’da Sultangazi Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Cemevi Başkanı Zeynel Odabaş’ına yönelik silahlı saldırının ardından ABF Genel Başkanı Baki Düzgün ve AKD Genel Başkanı Doğan Demir, barış çağrısı yapacakları basın toplantısına katılmak üzere İstanbul’dan Ankara’ya çıktıkları yolda silahlı saldırıya uğradı.

DEMİR: BİZİ HEDEF ALDILAR

Ankara’da düzenlenecek basın toplantısına katılmak üzere İstanbul’dan yola çıkan Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Baki Düzgün ve Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Genel Başkanı Doğan Demir, yolda silahlı saldırıya uğradı. Herhangi bir yaralama ve canı kaybı yaşanmazken saldırı Ankara’ya 70 kilometre kala yokuş aşağı indikleri sırada gerçekleşti. Kendilerine pusu kurulduğunu ve araçlarının hedef alındığını belirten Demir, “Silah sesi duyduktan sonra durmadık. Direk bizi hedef aldılar, pusu kurulmuştu. İlerde bir benzinlikte durduk. Araçta herhangi bir hasar yoktu” dedi.

ABF’DEN AÇIKLAMA

Alevi Bektaşi Federasyonu, web sitesi üzerinden bir duyuru yaparak saldırıyı doğruladı.

Siteden yapılan açıklamada, “Genel Başkanı Baki Düzgün,  Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir ve Yurdanur Düzgün, İstanbul’dan Ankara’ya yarın yapılacak olan ”Aleviler Barış İstiyor” konulu toplantıya katılmak üzere kara yolu ile seyahat ederken, Gerede-Ankara arsında araçları hedef alınarak aracın tekerine uzun namlulu silahla ateş açılmıştır. Başkanlarımız saldırı yerinden hızla  uzaklaşarak yara almadan kurumumuza ulaşmışlardır. Olayı yapanları nefretle kınıyor Sayın Genel Başkanlarımıza ve Yurdanur Düzgün‘e geçmiş olsun diyoruz” denildi.

Açıklamada, “Hedef alınan kurum başkanlarımız ve Alevi toplumu üzerinde oynanmaya çalışılan bu kirli oyun yine bizler tarafından boşa çıkartılacaktır. İçine çekilmeye çalışıldığımız bu kirli savaş, bizi ve kurumlarımızı barış ve birlikte kardeşçe yaşama talebinden ve ısrarından asla vazgeçiremeyecektir” ifadelerine yer verildi.

Genel Başkanımız Doğan Demir ve Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanımız Baki Düzgün’e bu akşam Ankara’ya girişleri sırası…

Posted by Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezi (AKD) on 7 Ağustos 2015 Cuma

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 + three =

More in Alevilik

To Top