Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Alevileri katletme çağrısı yapan cihatçı tetikçi Abdulkadir Şen açığa alındı

Alevilik

Alevileri katletme çağrısı yapan cihatçı tetikçi Abdulkadir Şen açığa alındı

Muş Alparslan Üniversitesi, Türkiye’deki Alevileri hedef alan tehditler savuran ve katliam çağrıları yapan araştırma görevlisi Abdulkadir Şen’in açığa alındığını duyurdu.

tetikci-aldulkadir-sen

Muş Alparslan Üniversitesi’nde görevli araştırma görevlisi Abdülkadir Şen, Halep’in tamamının Suriye ordusunun kontorlüne geçmesinin ardından Türkiye’deki Alevilere yönelik tehditte bulunması üzerine açığa alındı.

Üniversite yaptığı duyuruda şu ifadeleri kullandı:

Üniversitemizde görevli bir öğretim elemanının kendisine ait sosyal medya hesabında belli bir inanç gr­ubunu hedef alan paylaşımlarda bulunduğu, gelen tepkiler nedeniyle yanlış anlaşıldığını beyanla paylaşımlarını kaldırdığı idaremizce tespit edilmiştir. Konu hakkında idari tahkikat başlatılmış olup soruşturmanın selameti açısından il­gili personel açığa alınmıştır.

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörlüğü

Şen, tehdit ve katliam çağrısı dolu tweetlerinde şu ifadeleri kullanmıştı:

“Cemevi, Ali, insana saygı, Madımak, hoşgörü diyen ne kadar namussuz mezhepçi varsa Halep’te katillerle beraber. Lanetliler topluluğu…”, “Ey Halep’te çocukları, kadınları, sivilleri korkakça bombalayan rejimi savunan mezhepçiler: Sizi bu coğrafyada yeni Malazgirtler bekliyor”, “Bu coğrafyanın her köşesinde bir Malazgirt yaşanacak. Şah İsmail’in bağnaz mezhepçi piçleri hesap verecek. Şahlaştınız Yavuzlaşacağız”, “Suriye direnişi başarısız olursa savaş Anadolu’da Şahİismail’in mezhepçi vahşileriyle yaşanacak. Herkes hesabını buna göre yapsın”, “Herkes Rus konsolosluğuna gitsin, Ben de oradayım. Mecusi İran’ı ise asla unutmayın. Bu katliam Caferi/Şii haçlı ortaklığı ile yapıldı.”

soL

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × two =

More in Alevilik

To Top