Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

‘Polisi Eleştiren Dağa Gitsin’ Sözleri Meclis Gündeminde

Haberler

‘Polisi Eleştiren Dağa Gitsin’ Sözleri Meclis Gündeminde

BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata,  “polisi eleştiren dağa gitsin” diyen Tunceli Üniversitesi rektörü Durmuş Boztuğ hakkında soru önergesi verdi. 
Dersimnews.com/Ankara – Tunceli Üniversitesi rektörü Durmuş Boztuğ‘un “polisi eleştiren dağa gitsin”  sözleri meclis gündemine taşındı. Konuyla ilgili BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

 Ayla Akat Ata’nın verdiği soru önergesi şöyle:

Basına yansıyan haberlere göre Tunceli Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ’un, üniversitedeki öğrenci olayları karşısında polisin sert müdahalesini eleştiren öğretim elemanlarına mobbing uyguladığı iddia edilmektedir.

Tunceli Üniversitesi’nin Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı olan Yrd. Doç. Dr. Alper Güven’in, daha önce Tunceli Üniversitesi’nde yaşanan öğrenci olaylarında, “Erkek polisler kız öğrencilere şiddet uyguluyor, erkek polisler kız öğrencilerin üstlerini elleriyle arıyor” diyerek polisi bu yönüyle eleştirdiği dile getirilmiştir. Rektör Boztuğ’un , Güven’in bu sözlerine tepki olarak öğretim üyelerinin de bulunduğu bir toplantıda  “Sen polisimize karşı bunları nasıl dersin. Madem polisimize karşı bunları söylüyorsun dağa git” diye seslendiği ve bu yolla polisin üniversite öğrencilerine yönelik uyguladığı fiziksel ve cinsel şiddeti destekler nitelikte açıklamalar yaptığı iddia edilmektedir.

 Üniversitedeki polis şiddetini destekler nitelikte açıklamalar yapan Rektör Boztuğ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Demokratikleşme Paketi” olarak nitelendirdiği açıklamalarından sonra  “İnanıyorum ki, ülkemizdeki hukuk, insan hakları, demokrasi bu hızla evrenselleşmeye devam ettiği sürece en kısa zamanda ilimizin adının Dersim, üniversitemizin adının da Dersim Üniversitesi olmasının önü açılacaktır. Olması gereken de budur. Demokrasinin, insan haklarının bu kadar evrensel normlara çıktığı ülkemize yakışan da budur.” demiştir.

 

Bu bağlamda;

  1. Tunceli Üniversitesi Rektörü Durmuş Boztuğ hakkında konuyla ilgili tarafınıza iletilen herhangi bir şikayet bulunmakta mıdır ? Eğer bulunmaktaysa konuyla ilgili herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?
  2. Üniversite Rektörü tarafından öğretim üyelerine yönelik uygulanan psikolojik şiddet ve baskıcı açıklamaların önlenmesi için Bakanlığınızca alınabilecek önlemler bulunmakta mıdır? Eğer bulunmakta ise bu önlemler ne şekildedir?
  3. Üniversitelerde, demokratik hak olan protesto ve gösteriler sırasında polislerin öğrencilere yönelik keyfi müdahalede bulunduğu basına sık sık yansımaktadır. Polisin, bağımsız bir kurum olan üniversitelerde öğrencilere olan keyfi müdahalesini engelleyecek herhangi bir çalışmanız bulunmakta mıdır?
  4. Bazı üniversite Rektörleri tarafından iktidar politikalarını, söylemlerini izleyen ve destekleyen biçimlerde açıklamalar yapıldığı basına yansımaktadır. Bu durumun üniversitelerin bağımsızlığını zedelediği açıktır. Bu konuda bakanlığınıza üniversite rektörleri hakkında  iletilen herhangi bir şikayet bulunmakta mıdır?
Sosyal medyada paylaşın
        
   
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 − thirteen =

More in Haberler

To Top