Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Valilik Emriyle Üniversite Kampüsüne Jandarma Kulesi Yapıldı

Dersim

Valilik Emriyle Üniversite Kampüsüne Jandarma Kulesi Yapıldı

Tunceli Üniversitesi Rektörü  Durmuş Boztuğ, üniversite kampüsü yakınlarında jandarma tarafından yapılan Kulekol’un valiliğin resmi yazısı ile yapıldığını açıkladı.

Dersimnews.com/Dersim – Tunceli Üniversitesi’nin yeni yapılan Aktuluk Kampüsü’nde jandarmaya ait  gözetleme kulesi yapıldı. Kampüs sahasında yer alan jandarma gözetleme kulesinin (kulekol) Tunceli Valiliği’nin emriyle yapıldığı ortaya çıktı.

Konuyla ilgili açıklama üniversite rektöründen geldi. Tunceli Üniversitesi Rektörü  Durmuş Boztuğ, 40 gün geç başlayan yeni akademik yılla ilgili basın toplantısı düzenledi. Prof.Dr. Boztuğ, gecikmeye yeni kampüs binasına taşınmalarının neden olduğunu anlatırken, kampüs içinde altyapının tamamlandığını, içme suyu sorunu çözdüklerini belirtti.

Prof.Dr. Boztuğ, şöyle dedi:

“11 Kasım 2013 günü akademik eğitimimiz sorunsuz başlamıştır. Birçok eksik giderilerek örgencilerimizin rahat bir ortamda eğitim yapmaları sağlanmıştır. Belediyenin içme suyu getirme çalışmaları hızla devam ediyor ve biz bu durumda kampüsün su sorunu, yakın bir merkezden aldığımız suyu arıtarak musluklara akıtıyoruz ve sağlık açısında hiçbir sorun yok şu an itibariyle. Eğitim yılımız gecikmeli başladı ama huzurlu ve rahat oldu. Amacımız kaliteli eğitim için standartları yükseltmek. Üniversitemiz fikirlerin tartışıldığı ve hiçbir ayrımın yapılmadığı bir ortamda eğitim veriyor ve öğrenciler her türlü fikir ve düşüncelerini rahatlıkla dile getirebilecek bir ortamda eğitim yapıyor.”

“KULEKOL’U VALİLİK İSTEDİ”

Üniversite kampüsü içerisinde jandarma tarafından yaptırılan Kulekol’un valilik tarafından kendilerine gönderilen resmi bir yazı ile yapıldığını dile getiren Prof. Dr. Boztuğu, şunları söyledi:

“2012 yılının Aralık ya da Kasım aylarına doğru kampüs içindeki lojmanların bulunduğu alanın yanındaki bir yere sadece lojmanlara su temini için bir su deposu projesi vardı ve su deposu için inşaat çalışması başlattık. Ancak daha sonraTunceli Valiliği’nden bize gelen bir resmi yazı ile buranın güvenlik birimleri tarafından kullanılması için İl Jandarma Komutanlığı’na verilmesi istenmişti. Bölgenin güvenliğinin sağlanması için böyle bir talep yazısı bize yazıldı. Kampusumüzün korunması ve çevredeki güvenliğin alınması için böyle bir uygulamaya gidildiği belirtildi. Bizim kampusumuzun inşaatı üç etaptan oluştuğu için, şu anda birinci etap bitmiş durumda. Hala iki etap daha yapılacak, yani yaklaşık 10 yıl devam edecek. Bunun için güvenlik alınması gerekiyor. Biz orayı güvenlik birimlerine verdikten sonra, mevcut üniversitemizin duvarını daha içe çekerek, o bölgeyi tamamen üniversiteden ayırdık ve araya duvar çektik. Şunu da belirtmek isterim; Ben Tunceli Üniveristesi’nin rektörü olarak sadece Tunceli’de değil, Doğu ve Günedoğu Anadolu bölgemizdeki 15 ilimizde hiç karakol olmaması ve Kulekollar’ın olmaması için çabalayan insanların başındayım. Ülkemizdeki bu sorunları kalıcı çözüm için şu an büyük bir uğraş var. Devletimiz bu sorunu kökten çözmek için miletlimizle birlikte çaba içindedir. Biz isteriz ki Tunceli de Denizli, Afyonve diğer iller gibi olsun, her şey normal olsun, bunu en çok bizler istiyoruz. Bu güvenlik işi bir anda çözümlenecek durum değil, bunun için zaman gerekiyor.”

tunceli-valiligi-kampusu-gozetliyor


ÖĞRENCİLER GÖZETLENMEKTEN RAHATSIZ

Konuyla ilgili görüşlerine  başvurduğumuz Tunceli Üniversitesi öğrencileri durumdan rahatsızlık duyduklarını dile getirdiler. Öğrenciler kampüs alanında jandarma gözetleme kulesinin olmasının üniversitelerin özerk yapısına yakışmadığını belirttiler. Valiliğin ve rektörlüğün öğrencileri gözetim altında tutmak istediğini dile getiren bir öğrenci şunları söyledi:

“Özellikle Gezi eylemeriyle beraber Hükümetin üniversiteler üzerinde baskısı arttı. Valilik ve rektörlük öğrencileri kontrol altında tutmak için kule yapıyor. Üniversite gençliğinden korkuyorlar. Sürekli gözetim altında tutmak istiyorlar. Ben burayı üniversite sanıyordum meğerse “biri biri gözetliyor evi”ymiş. Jandarma gözetleme kulesi kaldırılsın.”

KAMPÜSTE SORUNLAR DEVAM EDİYOR

Tunceli Üniversitesi Rektörü Durmuş Boztuğ, eğitimin sorunsuz başladığını söylese de kampüsteki sorunlar devam ediyor.  Aktuluk Yerleşkesi’nin altyapı çalışmaları hala bitmiş değil. Kampüse giden yollar henüz tamamlanmamış. İnşaat sahası görünümünde olan üniversite binalarının eksikleri göze çarpıyor.  Binaların iç temizliği ise yapılmamış, çevre düzenlemesi eksik.

Okul 11 Kasım Pazartesi günü eğitime başladı ancak hala çoğu sınıfta sıra yok. Sıralarda sınıfların olmaması nedeniyle öğrenciler derslere giremiyor. En önemli sorun ise ders kayıtlarının yapılmamış olması. Öğrenci otomasyon sistemindeki sorunlar devam ettiği için ders kayıtları yapılamıyor.

 

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nine + 20 =

More in Dersim

To Top