Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

1.Anadolu Travma Çalışma Günleri” Paneli Başladı

Dersim

1.Anadolu Travma Çalışma Günleri” Paneli Başladı

İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Tunceli Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) tarafından düzenlenen “1. Anadolu Travma Çalışma Günleri” başladı.

Dersimnews.com – Dersim’de bir otelde  gerçekleşen etkinlikte travmatik olayları ve sorunları tanımlama, anlatma, travma mağdurlarına destek olma konularında uzman kişiler tarafından bilgi verildi.

anadolutravmacalismalari

Panelin açılış konuşmasını yapan Tunceli Devlet Hastanesi Psikiyatrisi Uz.Dr. Azad Günderci şunları söyledi: “Maalesef travmatik olayların birbirinin peşi sıra yaşandığı, henüz birinin yaşı tamamlanmadan yeni acıların eklendiği bir ülkede yasıyoruz. Bireysel, ailesel ve toplumsal şiddet ile her an burun burunayız. Din dil ırk ayrımı, afetler, savaş ve sosyo-politik baskılar, göçmenlik ve mülteciliğin sebep olduğu güçlükler cinsiyet ayrımcılığı, yoksulluk ve her turlu dışlanma yaşantısı bireysel ve toplumsal travmaların temelini oluşturmaktadır.Dillerin yasaklandığı, kimliklerin yok sayıldığı, katliamların ve darbelerin tekrarlandığı,işçi, kadın ve çocuk ölümlerinin arttığı bir ülkeyiz. Bu ağır yaşantıların yarattığı Psikolojik sorunlar ve klinik tablolar ve tüm bunların sosyolojik yansımaları ile mücadele edebilmek için bu alanda çalışan uzmanlara büyük görevler düşmektedir. O nedenle bilgi ve deneyimlerin paylaşılacağı bu etkinliğimize katılımınızdan ötürü tekrar teşekkür eder, barışa ve hepimize faydalı olmasını dilerim.”

Günderici’nin ardından söz alan Prof.Dr.Can Cimilli, “Güneydoğu’da Travma ve Ruhsal Hastalıklar” konusunda bilgiler aktardı. Cimilli,Travma ve ruhsal hastalıkların temelinde yatan gerçekleri yaptıkları araştırmalarla dinleyicilerine aktardı.
20-22 Haziran tarihlerine kadar sürecek olan “1.Anadolu Travma Çalışma Günleri” panelinde uzmanlar, çeşitli konu başlıkları altında bilgilerini aktaraca

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × 3 =

More in Dersim

To Top