Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Dersim’de Açlık Grevi Yapan Anne ve Çocukları Demirtaş’la Görüşmek İstiyor

Dersim

Dersim’de Açlık Grevi Yapan Anne ve Çocukları Demirtaş’la Görüşmek İstiyor

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tan randevu talebinde bulunan anne Fidan Ulağ, “Demirtaş randevu vermezse Ankara’ya gidip kendimi yakarım” dedi.


Dersimnews.com
– Dersim’de PKK’ye katılan oğlu Ferhamuz Ulağ’ın geri gönderilmesi için 6 çocuğuyla başlattığı süresiz açlık grevi 6’ıncı gününde Fidan Ulağ’ HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tan randevu talebinde bulunan Ulağ, “Demirtaş randevu vermezse Ankara’ya gidip kendimi yakarım” dedi.

 

fidan-ulag

 

CHP’LİLER  AİLEYİ ZİYARET ETTİ

Van 100’üncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi 3’üncü sınıfta okurken PKK’nİn dağ kadrosuna katılan 19 yaşındaki oğlu Ferhamuz Ulağ’ın geri gönderilmesi için kurduğu naylon çadırda 6 çocuğuyla başlattığı açlık grevi 6’ncı gününe giren anne Fidan Ulağ’a, CHP Dersim İl Başkanı Hüseyin Zeytin ve 50 kişilik partili grubu ziyaret ederek destek verdi.

Toplumunun bir çok kesiminin PKK’ye katılan oğlunun geri gönderilmesi için anne Fidan Ulağ’ın başlattığı eyleme duyarsız kaldığını belirten CHP İl Başkanı Hüseyin Zeytin, “Burada büyük bir dram yaşanıyor. Herkes bu sesi duymalı ve annenin çığlığına ses vermeli. Annenin bu perişan haline karşın çocuğun bir an önce geri gönderilmesini bekliyoruz” dedi. CHP’liler, anne ve çocuklarına karanfil verip bir süre sohbet ettikten sonra çadırdan ayrıldı..

ulag-ailesi

“DEMİRTAŞ’LA GÖRÜŞMEK İSTİYORUM”

Anne Fidan Ulağ, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tan randevu talebinde de bulunarak, “Buradan sesleniyorum. Selahattin Demirtaş bize rendevu versin gidip görüşelim derdimizi anlatalım. Çocuğumuzun bize geri gönderilmesi için yardımcı olsun. Ben Ankara’ya gidip Demirtaş ile görüşmek istiyorum. Randevu verilmezse gidipAnkara’da kenidimi yakarım. Tamamen çaresizim” dedi.

“DBP İL BAŞKANI GREVİ BIRAKMAMIZI İSTEDİ”

Açlık grevine devam eden ailenin en büyük oğlu Müjdat Ulağ ise, DBP il başkanının kendilerini ziyaret etmediğini ve partiye çağırarak konuştuğunu belirterek, “Biz 6 gündür buradayız. Kimse gelip sormuyor, sahip çıkmıyor. Neden böyle yapılıyor anlamadım. DBP İl Başkanlığı’ndan gelip bizi il binasına çağırdılar. İl başkanı grevi bırakmamızı bizden istedi. Biz kabul etmedik o zaman çadırı kaldırın gelin, burada size bir oda verelim burada kalın dediler. Bunu da kabul etmedik, edemeyiz. Biz burada demokratik hakkımızı sonuna kadar kullanacağız” dedi.

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × 5 =

More in Dersim

To Top