Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Aygün’ün Ailesinden İlk Açıklama

Dersim

Aygün’ün Ailesinden İlk Açıklama

Dersim milletvekili Hüseyin Aygün’ün kaçırılmasıyla ilgili ailesi açıklama yaptı. İşte o açıklama:

Dersimnews.com
– Dersim milletvekili Hüseyin Aygün’ün HPG tarafından kaçırılmasının yankıları sürüyor. Aygün ailesi konuyla ilgili bir yazılı açıklama yaptı.

İşte o açıklama:

BASINA VE KAMUOYUNA

CHP Dersim Milletvekili Hüseyin Aygün memleketinde, halkın sorunlarını dinlemek amacıyla gerçekleştirdiği köy ve ilçe gezileri sırasında, Ovacık İlçesinden Tunceli Merkeze dönerken, 12.08.2012 tarihinde saat:19.00 sularında PKK örgüt mensupları tarafından kaçırılmıştır. Hüseyin Aygün, gerek milletvekili döneminde gerekse vekillik öncesi avukatlığı döneminde her zaman insan hakları mücadelesi veren, Kürt sorununun diyalog ve demokratik yöntemlerle çözümünden yana olan, işçinin, öğrencinin, Alevilerin tüm ezilenlerin hak arama taleplerine destek olan bir kişi olduğu pratiği ile tüm kamuoyu tarafından bilinen bir gerçektir. Şiddet karşıtı düşünceleri ile tanınan bir kişinin bu anlamda maruz kaldığı olaydan ötürü büyük üzüntü içerisinde bulunmaktayız. Türkiye’de yaşanan Kürt sorunu, Alevilerin sorunları ve tüm sorunların tek çözüm adresinin demokrasi olduğu bilinmelidir.

Biz Hüseyin Aygün’ün ailesi olarak yaşanan şiddet ortamından mağdur olan herkesin acısını paylaşıyoruz ve Dersim halkının iradesinin bir temsilcisi olan Hüseyin Aygün’ün bir an önce bizlere kavuşması için serbest bırakılmasını istiyoruz.

13.08.2012

CHP MİLETVEKİLİ HÜSEYİN AYGÜN’ÜN AİLESİ

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 + twenty =

More in Dersim

To Top