Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Ethem Sarısülük Davasında Mahkeme Heyeti Davadan Çekildi

Gündem

Ethem Sarısülük Davasında Mahkeme Heyeti Davadan Çekildi

Ahmet Şahbaz’ın, ‘meşru savunmada sınırın aşılması suretiyle adam öldürme’ suçundan yargılandığı davanın duruşmasında Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, davadan çekildiğini açıkladı.

Ankara’daki Gezi Parkı eylemleri sırasında gösterici Ethem Sarısülük’ün ölümüyle ilgili polis memuru Ahmet Şahbaz’ın yargılandığı davanın üçüncü duruşması bugün Ankara Adliyesi’nde görüldü.

Ahmet Şahbaz’ın, ‘meşru savunmada sınırın aşılması suretiyle adam öldürme’ suçundan yargılandığı davanın duruşmasında Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, davadan çekildiğini açıkladı.

Heyetin bu kararı avukatların mahkemenin tarafsız olmadığı yönündeki eleştirileri karşısında aldığı belirtiliyor.

Ahmet Şahbaz duruşmaya Şanlıurfa 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndensesli ve görüntülü konferans yöntemiyle bağlanarak katıldı.

Şahbaz’ın bir önceki duruşmada olduğu gibi duruşmaya peruk ve takma bıyıkla katıldığı iddia edildi.

Şahbaz: Ölüme sebep olan bana taş atanlar ve saldıranlar

Cumhuriyet Savcısı Şahin, sanık Şahbaz’ın peruk ve takma bıyıkla gelip gelmediğinin tespitine ilişkin avukatların talebi konusunda bunun, Şanlıurfa’daki görevlilerce tespit edilip, mahkemeye bildirmesini talep etti.

Mahkeme heyeti talebin reddine karar verdi.

Şahbaz savunmasında, “Olay sırasında kanunun bana tanıdığı silah kullanma yetkisinin doğduğu kanaatindeyim. Ethem Sarısülük hayatını kaybettiği için üzgünüm. Maktulün ölümünde benim hiçbir kusurum ve hatam yoktur. Maktulün ölümüne sebep verenler havaya ateş ederken bana taş atanlar ve saldıranlardır” diye konuştu.

Müdahil avukatlarından Murat Yılmaz, mahkemeye, sanığın da aralarında bulunduğu 40 polis tarafından imzalandığını söylediği bir tutanak sunarak, tutanakta imzasının olup olmadığının Şahbaz’dan sorulmasını istedi.

Şanlıurfa’da olması nedeniyle tutanağın gösterilememesi üzerine Yılmaz, “Gördüğünüz gibi yargılama tıkandı” dedi.

Yılmaz, Şahbaz’ın, evde yattığını söylediği sırada tutulan tutanakta imzasının bulunduğunu söyledi.

Yılmaz, “Sanığa savunmasının ardından bu belgenin sorulması gerekirdi. Belge dosyada olmasına rağmen siz bu belgenin farkında değilsiniz” dedi.

Mahkeme salonunda bulunan gazeteciler ve sosyal medya kullanıcıları, iddianame okunurken hakim ve savcının uyuyakaldığını aktardılar.

Adliye önünde gösteri

Duruşmayı CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve HDP Genel Başkan Yardımcısı Ertuğrul Kürkçü de takip etti.

Bu arada duruşma sırasında adliye önünde toplanan gruplar Sarısülük’ün öldürülmesini protesto etti ve Şahbaz’ın cezalandırılmasını istedi.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, davadan çekilmesinin ardından dosya, bir üst mahkeme olan 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

Ethem Sarısülük, Ankara’daki Gezi Parkı eylemleri sırasında polis silahından çıkan ve başına isabet eden kurşunla yaralanmıştı.

Hastaneye kaldırılan Sarısülük’ün beyin ölümü 12 Haziran’da gerçekleşmişti.

BBC Türkçe

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 + 15 =

More in Gündem

To Top