Siyaset
Öcalan’ın Mektubundan “İslam Kardeşliği” Çıktı!
A. Öcalan’ın günlerdir merakla beklenen mektubundan ümmetçilik çıktı. Öcalan, Sünni Türk ve Şafi Kürtlerin bin yıllık ittifakına vurgu yaptı. Türklere ve Kürtlere “İslam bayrağı altında beraber yaşayalım” dedi.
Saygı değer Türkiye halkı;
Bugün kadim Anadolu’yu Türkiye olarak yaşayan Türk halkı bilmeli ki Kürtlerle bin yıla yakın İslam bayrağı altındaki ortak yaşamları kardeşlik ve dayanışma hukukuna dayanmaktadır. Gerçek anlamında, bu kardeşlik hukukunda fetih, inkar, red, zorla asimilasyon ve imha yoktur, olmamalıdır. (A. Öcalan)
Dersimnews.com – Diyarbakır’da düzenlenen newroz mitinginde okunan Abdullah Öcalan’ın mektubundan Türklerin ve Kürtlerin İslam kardeşliği mesajı çıktı.
Öcalan mektubunda bin yıllık “Sunni Türk ve Şafi Kürt kardeşliği”ne vurgu yaptı. Mektupta Alevilere dair tek bir cümle yer almadı. Alevilerin adı bir kez olsun yer almadı. “Tarih boyunca Türk ve Kürtlerin birlikteliğinin önemli bir unsuru din kardeşliğidir” diyen Öcalan’ın mektubundan satır başları….
….
TÜRK-KÜRT İSLAM KARDEŞİLİĞİ
*Ben beni dinleyen milyonların şahitliğinde diyorum ki artık yeni bir dönem başlıyor. Silah değil siyaset öne çıkıyor.
*Artık sınır ötesine çekilme aşamasına gelinmiştir. Bu davaya inanan herkesin sürecin hassasiyetlerini sonuna kadar gözeteciğne inanıyorum.
*Bu son değil yeni bir başlangıçtır. Bu mücadeleyi bırakmak değil yeni bir mücadeleyi başlatmaktır.
*Zaman helalleşmenin zamanıdır. 1920’de orta geçmişimizin önümüze koyduğu gerçek geleceğimizi birlikte kurmamız gerektiği gerçeğidir. TBMM’nin kuruluşundaki ruh yeni dönemi aydınlatmalıdır.
*Bizi bölmek isteyenlere karşı bütünleşeceğiz. Ayrıştırmak isteyenlere inat birleşeceğiz. Zamanın ruhunu okuyamayanlar tarihin çöp sepetine giderler. Bölge halkları yeni şafakların doğuşuna şahitlik etmektedir.
“İSLAM BAYRAĞI ALTINDA YAŞAYALIM”
Türk halkına seslenen Öcalan: ”Saygı değer Türkiye halkı; Bugün kadim Anadolu’yu Türkiye olarak yaşayan Türk halkı bilmeli ki Kürtlerle bin yıla yakın İslam bayrağı altındaki ortak yaşamları kardeşlik ve dayanışma hukukuna dayanmaktadır.” dedi.
Bu newroz hepimize yeni bir müjdedir. Hz. Musa, Hz. İsa ve Hz. Muhammed’in mesajlarındaki hakikatler, bugün yeni müjdelerle hayata geçiyor, insanoğlu kaybettiklerini geri kazanmaya çalışıyor.
”KUCAKLAŞMA VE HELALLEŞME ZAMANI”
Zaman ihtilafın, çatışmanın, birbirlerini horlamanın değil, ittifakın, birlikteliğin, kucaklaşma ve helalleşmenin zamanıdır.Çanakkale’de omuz omuza şehit düşen Türkler ve Kürtler; Kurtuluş Savaşı’nı birlikte yapmışlar, 1920 meclisini birlikte açmışlardır. Ortak geçmişimizin önümüze koyduğu gerçek; ortak geleceğimizi de birlikte kurmamız gerektiğidir.
ÖCALAN ”MİSAK-I MİLLİ” DEDİ
TBMM’nin kuruluşundaki ruh, bugün de yeni dönemi aydınlatmaktadır. Bu modele yine Anadolu ve Mezopotamya coğrafyasının, ondaki kültür ve zamanın öncülük etmesi, onu inşa etmesi kaçınılmazdır.
Tıpkı yakın tarihte Misak-i Milli çerçevesinde Türklerin ve Kürtlerin öncülüğünde gerçekleşen Milli Kurtuluş Savaşı’nın daha güncel, karmaşık ve derinleşmiş bir türevini yaşıyoruz.

razkan
25/03/2013 at 10:18
JUREKERU DESTE JUIN GURET XORTANE MA PERO BERD KIST
Alican
19/06/2013 at 15:53
Bunu Hala Önder Olarak Gören İnsanlardan Tiksniyorum.Alevileri Dışlamaktır Düpe Düz Bu
Pingback: İslam Kardeşliği Saçmalığı | Alper Tunga Sertel