Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Dersimliler Vekilinize Sahip Çıkın!

Gündem

Dersimliler Vekilinize Sahip Çıkın!

Dersim ’38 i anlattı, başabakanın Dersimliler’den özür dilemesine vesile oldu. 

Okuyup, hatırı sayılır bir meslek edindiğinde, büyük şehrin refahını değil, hayatını, gönül bağı ile bağlı olduğu, silahların gölgesindeki Dersim’de sürdürmeyi tercih etti.

Kederli toprakların hukuk sözcüsü oldu, boşaltılan köylerin, sindirme, sürgün amacı ile tutuklananların, haksızlığa uğrayanların avukatı.

„Bir yazı yazdım hayatım değişti“ ile başlıyordu anadilinde yazma macerası, anadilinde gazeteyi yüklenerek devam etti. Yok olacağı UNESCO tarafından rapor edilen anadilinin gönüllüsü oldu.

Mirik kayıplarını sordu savcıya, Seyit Rıza’nın mezarını, hakime insan haklarını hatırlattı.

Gölgesi ağır geldiğinde kumandana, tehditlere maruz kaldı, ‘ kumandan şaşırma, sabrımızı taşırma’ diye haykırdı Dersim, onurunu koruma bilinciyle.

Dersim’de yaşayabilmenin sorumluluğu ile barajlara, siyanürle altın aramaya karşı duruşun sözcüsü oldu, Dersim ‘38’i unutturmamanın avukatı.

* * *

Dersim ‘38’in acılarını dile getirdiği süreçte milletvekilliği teklifini Dersimli ruhunun ikrarı ile kabul etti, acıları dile getirmekten vazgeçmedi.

Gözaltında kaybettirilen, faili meçhule havale edilenlerin mezarlarını aradı, kemiklerini sahiplendi.

Dersim ’38 i anlattı, başabakanın Dersimliler’den özür dilemesine vesile oldu.

Demokratik hakları için gösterilere katılan ve tutuklanan öğrencilerin sözcüsü oldu.

Özel mahkeme savcılarının senaryo iddianamelerine dayanarak tutuklanan gazeteci, yazar, aydınlara sahip çıktı.

Uludere katliamını mağdurların acıları ile dile getirdi, rapor etti.

Yavuz Selim ve Abdülhamid’e öykünen yeni istibdat bezirgânlarına düşünce özgürlüğünü, evrensel insan haklarını ve demokrasiyi hatırlattı.

Anaların yüreğini dağlayan acıları dile getirdi, dumanlı havayı seven kurtlara aldırmadan, mağdurların sözcülüğünü yaptı, barış umutlarını besledi.

Şiddeti red etti, şiddeti yüceltenlere itibar etmemenin, barış ve kardeşlik duygularıyla bir arada yaşamanın avukatı oldu Hüseyin Aygün.

Evrensel insan haklarını hiçe sayan icraatlerin mağduru musunuz? Öyleyse Hüseyin Aygün sizin de avukatınız, Avukatınıza sahip çıkın.

Ali Erenler

Sosyal medyada paylaşın
        
   
5 Comments

5 Comments

  1. seydo

    12/08/2012 at 21:11

    La lawo bir sey olmaz birakirlar gene.Bu ne haylemedir weeeyy

  2. dersimo

    13/08/2012 at 06:19

    dersimliler bilgedir bakıyorum bbc nin , arap kanallarının haberlerine ilk haber , flaş haber , korkmaya gerek yok bırakırlar hüseyin beyi taraflar reklam eder .

  3. fakir

    13/08/2012 at 10:58

    hüseyin can beşmilyon verseydin böyle ismin yayılmazdı . bütün medyada , dünya basınında tanındın işte ne istiyon

  4. davut laser

    13/08/2012 at 19:13

    sayin aygunle beraber ayni topraklarda dagup buyuyen biri olarak aygunun pkk liler tarafindan kacirilmasini kiniyorum SAG SALIM OLARAK SERBEST BIRAKILMASINI ISTIYORUM HUSEYIN AYGUNUN TUTUKLANMASI KORSANCA ALI KONULMASININ SORUMLULARI dersim dagindakiler degil kandildeki pkk dar yönetimi olan CEMIL BAYIK, DURAN KALKAN VE MURAT KARYILANDIR DEVLETINyok edemedigi dersimin nitelikli önderlerini derindevlet bunlar araciligi ile yok ediyor pkk icinde dogal lider özeligi ile önder niteligine ulasan dersimin cocuklarini pkk vurdugunu dersim halki cok iyi biliyor pkk ic isleyisini cok iyi bilen biri olarak sayin huseyin aygune birsey olmasi durumunda DERSIMLI OLARAK PKK BU ANTI DEMOKRATIK TAVRINDAN DOLAYI ER YADA GEC BU UC KISI DERSIMLILERE VEDE KURDISTAN HALKLARINA HESAP VERECEKLER

  5. Ara Balaban Hayaloglu

    13/08/2012 at 19:57

    Bu yorumlari okuyunca “devrimci Dersim halkinin” ne kadar politize oldugu ortaya cikiyor. Besiktas taraftari ” devrimci Dersim halkinda” daha politik. Zaten St. Pauli taraftariylada kiyaslamak St. Pauliye cok büyük bir haksizlik olur. Bunlarin sosyal adelet anlayisi Jitemin sosyal adelet anlayisindan daha geri ! Zaten bundan dolayida jitem bunlari yillardan beri yönlendiriyor. yönlendirmekle kalmiyor yönetiyorda !Adamin kullandigi cümleye bak! bes milyon verseymis ismi bu kadar yayilmazmis! Fakir gardas yalnizda fakir degil ayni zamanda zeka fakiri ! simdi sen bu kadar zekanla devrim yapacaksi oyle mi ? tamam yapmasina yaparsiniz da iran islam devriminde üc adim geri olur sizinki. sizin devrim ve sosyal adelet anlayisiniz jiteme , hamasa rahmet okutur. insanlar “kurban oldugum jitem gel bizi kurtar ” diye oturup aglarlar !

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × 1 =

More in Gündem

To Top