Haberler
Bilirkişi Raporu Ethem Sarısülük’ün Polis Tarafından Vurulduğunu İspatlıyor
Raporda Sarısülük’ün 4,8 metre mesafeden vurulduğu saptaması yer aldı. Ayrıca merminin de herhangi bir sekme olmadan, doğrudan Sarısülük’ün başına isabet ettiği belirtildi.
Sarısülük’e 4,8 m’den ateş edildi, mermi sekmedi
BANU GÜVEN / ÖZEL HABER – Olay yerindeki inceleme sonucunda hazırlanan keşif raporunda, merminin Sarısülük’ün başına, sekmeden, doğrudan isabet ettiği saptandı. Bilirkişi Sarısülük’ü vuran silahın da 4,8 metreden ateşlendiğine kanaat getirdi. Bu bilgiler, otopsi sonucuyla birleştiğinde, görüntülerde elinde silahla ateş eden polise işaret ediyor. Emniyet ise, 12 gündür polisin adını da silahını da savcılığa vermiyor.
Ethem Sarısülük’ün Ankara Güven Park’ta 1 Haziran’da başından vurulmasıyla ilgili Jandarma Keşif Raporu tamamlandı. Raporda Sarısülük’ün 4,8 metre mesafeden vurulduğu saptaması yer aldı. Ayrıca merminin de herhangi bir sekme olmadan, doğrudan Sarısülük’ün başına isabet ettiği belirtildi.
Avukat Kazım Bayraktar, jandarma raporunun Sarısülük’ün görüntülerde yer alan polis tarafından vurulduğunu ortaya koyduğunu söyledi. Telefonda konuştuğum Avukat Bayraktar, Emniyet’in soruşturma konusunda savcını taleplerini şu ana kadar karşılamadığının da altına çizdi.
Polis savcıya tabancayı vermedi
Avukat Bayraktar, ‘‘Savcı, olay yerinde ateş eden polisin kimliğinin bildirilmesini, tabancasının da teslim edilmesini talep ettiği yazılı talimatı, 6 Haziran’da ilgililere gönderdi. Aradan 11 gün geçti. Bugün saat 16:45’e kadar bekledik, ancak bugün de, polisin kimliği bildirilmediği gibi, tabanca da teslim edilmedi’’ diye konuştu.
Edinilen bilgilere göre, Emniyet silahını Sarısülük’ün bulunduğu noktaya doğrultup ateşleyen polis memurunun kimliğini saptadı, ancak ismini savcıya vermiyor.
İdari sorumlular hakkında suç duyurusu
Sarısülük ailesinin avukatları da İçişleri Bakanı, Ankara Valisi, Ankara Emniyet Müdürü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürü hakkında ‘‘suçluyu gizledikleri, suçluya yardım ettikleri’’ gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
Olayla ilgili raporu jandarmanın hazırlamasının nedeniyse, savcılığın polisin kovuşturulacağı bir dosya için polisi görevlendirmek istememesi. Bu konuda önce TÜBİTAK’A başvuruldu. TÜBİTAK bilirkişi olarak atanacak uzmanı olmadığını belirtince, Jandarma’nın keşif yapması istendi. Sarısülük vurulduktan bir hafta sonra yapılan keşifte, iki jandarma biliirkişisi, iki avukat ve üç tanık hazır bulundu. Sarısülük’ün vurulma mesafesi de hem olay yerinde çizilen krokiler, hem tanık ifadeleri hem de görüntülerin incelenmesiyle tespit edildi. Otopside Sarısülük’ün başından, görüntüleri de destekler biçimde, Çevik Kuvvet polislerinin kullandığı türde 9,9 mm çapında bir mermi çıkmıştı.