Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Özgecan Aslan’ın Cenazesini Kadınlar Taşıdı

Gündem

Özgecan Aslan’ın Cenazesini Kadınlar Taşıdı

Özgecan’ın cenazesi bugün Mersin’de yapılan cenaze töreninde kadınlar tarafından taşındı. Cenaze törenine beş binden fazla insan katıldı.

Dersimnews.com –  3 cani tarafından yakılarak katledilen Özgecan Aslan’ın tabutunu kadınlar taşıdı. Özgecan’ın ailesini kadınlar yalnız bırakmadı. Aslan’ın cenazesi önce Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden alınarak şehir mezarlığına getirildi. Cenaze kadınların omuzlarında taşınırken, törenin de hayli kalabalık olduğu gözlendi.

 

ÖZGECAN’I ÖLDÜREN KATİLLERİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Mersin’in Tarsus ilçesinde, dün sabah saatlerinde cesedi bulunan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Özgecan Aslan için bugün cenaze töreni düzenlendi, Mersin’deki evine çok sayıda arkadaşı ve vatandaş geldi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da evin önünde kurulan taziye çadırına gelerek aileye başsağlığı diledi. Aile fertlerinin sinir krizi geçirdiği taziye çadırında, arkadaşları da Özgecan’ın fotoğraflarına “Seni unutmayacağız Özgecan” yazısını yazdı.

ozgecanin-cenaze-toreni

KADINLAR TABUTU ERKEKLERE BIRAKMADI

Özgecan Aslan’ın cenazesi Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alınarak Mersin Şehir Mezarlığı’na getirildi. Bu arada cenaze namazını kadınların ön safta kılmak istemesi üzerine tartışma yaşandı. İmam tartışmaya müdahale etti. Daha sonra ise cenaze namazı kadın ve erkeklerin karışık şekilde saf tutmasıyla kılındı. Kadınlar, Özgecan’ın tabutunu da erkeklere bırakmayarak, omuzlarında taşıdı.

Törene katılan kadınlar, “Kadın cinayetlerini durduracağız, Özge’ye uzanan eller kırılsın, Özge için adalet istiyoruz, kadınlar için özgürlük” sloganları atarak alkış ve zılgıtlarla cenazeyi mezara kadar götürdü.

AİLESİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Anne Songül ile baba Mehmet Aslan kızlarının tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Anne Songül Aslan, gözyaşları içinde “Kızım canım kızım benim. Kanı yerde kalmasın. Benim melek yüzlü kızım. Bebeğim benim. Onları ben nasıl büyüttüm ne emeklerle ne zorluklarla büyüttüm” diye ağıt yaktı.

ozgecann-annesi

Sinir krizi geçiren anne Aslan ile baba Mehmet Aslan’a 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.

Özgecan Aslan’ın cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.

TAKSİM’DE KADINLAR ÖZGECAN İÇİN YÜRÜDÜ

Özgecan’ın ailesini kadınlar yalnız bırakmadı. Aslan’ın cenazesi önce Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden alınarak şehir mezarlığına getirildi. Cenaze kadınların omuzlarında taşınırken, törenin de hayli kalabalık olduğu gözlendi.

ozgecan-taksim-5

Yüzlerce kadının katıldığı eylemde, kadınlar ellerinde Özgecan Aslan’ın fotoğraflarını taşıdı. Yapılan basın açıklamasında, “Kinimiz büyük. Her geçen gün kadınlar katledilmeye devam ediyor” denildi.
Yapılan basın açıklamasında, “Kinimiz büyük. Her geçen gün kadınlar katledilmeye devam ediyor” denildi.

 

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 + ten =

More in Gündem

To Top