Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Erdoğan: Çözüm Süreci Bitmiştir, HDP’li Vekillerin Dokunulmazlığı Kaldırılsın

Gündem

Erdoğan: Çözüm Süreci Bitmiştir, HDP’li Vekillerin Dokunulmazlığı Kaldırılsın

“Milli birliğimize, kardeşliğimize kastedenlerle bir çözüm sürecini devam ettirmek mümkün değil.”

Dersimnews.com – Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan, HDP’yi hedef gösterdi, HDP’li vekillerin dokunulmazlığı kaldırılmalı dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin ziyareti öncesi konuştu: “Bu ülkenin her santimetrekaresinde devlet vardır ve varlığını ortaya koyacaktır. Süreç şu anda başlamıştır ve herhangi bir rehavete fırsat vermeden de devam edecektir. Milli birliğimize, kardeşliğimize kastedenlerle bir çözüm sürecini devam ettirmek mümkün değil.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Son günlerdeki terör saldırılarına değinen Erdoğan, çözüm sürecine ilişkin de önemli mesajlar verdi.

Çözüm sürecinin hükümetin “samimi” yaklaşımıyla başladığına işaret eden Erdoğan, “Bundan rahatsız olanlar oldu. Son seçimlere, 30 Mart seçimlerine giderken çözüm sürecinin istismar olduğunu gördük. Çözüm süreci karşılığını bulmadı. Daha sonra yapılan genel seçimlere geldiğimizde bunun hasar gördüğünü fark ettik. Artık ortada bir gerçek var. Milli birliğimize ve kardeşliğimize kast edenlerle çözüm sürecini devam ettirmek mümkün değil” diye konuştu.

MHP lideri Bahçeli’nin Yargıtay’a HDP’ye ilişkin yaptığı çağrıya ilişkin soruya da yanıt veren Erdoğan, parti kapatılmasını doğru bulmadığını söyledi.

‘BEDELİNİ ÖDEMELİLER’

Erdoğan, teröre destek veren parti yöneticilerinin “bunun bedelini ödemesi” gerektiğini söyleyerek şöyle devam etti: “Bunları dokunulmazlık zırhından sıyırmak suretiyle, biz sırtımızı şuraya buraya dayıyoruz diyenler bu ifadelerin bedelini ödemelidirler. Biz gerçek kişileri muhatap almalıyız, tüzel kişilerle uğraşmanın anlamı yok. Parlamento gerekeni yapmalı, senin sırtını dayadığın terör örgütü mü, bunun bedelini ödeyeceksin.” Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

“Dün teröristler tarafından şehit edilen Binbaşı Arslan Kulaksız’a rahmet diliyorum. Seçim öncesinden beri teröristlerin alçakça, kalleşçe saldırılarında şehit olan güvenlik görevlilerimize rahmet diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, teröristlerden de onları destekleyen sözde siyasetçi, sözde aydın, sözde sivil toplum kuruluşu temsilcisi herkesten de şehitlerimizin kanlarının hesabını sorma gücüne sahiptir. Burada herhangi bir geri adım atma söz konusu olmayacaktır.

İÇ GÜVENLİK YASASI’NI UYGULAYIN MESAJI

Bu bir süreçtir ve aynı kararlılıkla devam edecektir. Elinde silahı ya da molotofu ve maskesi olan herkes gereken cevabı alacaktır. Güvenlik güçlerimiz ve savcı hakimlerimizin ihtiyaç duydukları yasal düzenlemeleri yapılmıştır.

Milletimizin can ve mal güvenliğine karşı devletin üzerinde olan görevi yerine getirme mücadelesidir bu. Topraklarımıza huzura kast edenler, milletimizin güvenliğine kast edenler, bu sorumluluğa da kast etmiştir ve bunun gereği yerine getirilecektir.

İç güvenlik yasasında ne varsa, bunlar kitaplar arasında kalması için yapılmamıştır. Uygulayıcılarda sıkıntı varsa kendilerini test etmeleri gerekir.

Şehirlerimizde, şehirlerimizin ilçe merkezlerinde, kırsalda nerede olursa olsun bu ülkenin her santimetrekaresinde devlet vardır. Devlet bu varlığını bütün imkanlarıyla seferber etmek suretiyle ortaya koyacaktır. Süreç şu anda başlamıştır, bu süreç herhangi bir rehavete fırsat vermeden de devam edecektir.

Türkiye’nin terör örgütleri arasında ayrıma gittiğine yönelik yakıştırmalar dezenformasyondur.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

  • Türkiye Cumhuriyeti Devleti, teröristlerden de onları destekleyen sözde siyasetçi, sözde aydın, sözde sivil toplum kuruluşu temsilcisi herkesten de şehitlerimizin kanlarının hesabını sorma gücüne sahiptir.
  • “Türkiye, ülkesine ve milletine karşı ihanet içerisine giren her türlü Paralel Devlet yapılanmasıyla mücadele etme dirayetine sahiptir.”
  • “Süreç şu anda başlamıştır.”
  • “Bu günler aynı zamanda dostlarımızı tefrik etme günleridir.”
  • “NATO’nun üzerine düşeni yapmayı beyan edeceğini umuyorum.”
  • “En önemli olay güneyde attığımız olaylardır ve Kandil’de attığımız olaylardır. Bundan sonraki süreçte bunlar devam edecektir.”,
  • İç güvenlik yasasıyla, yasanın içeriğinde ne varsa, bunlar sadece bir yasa olarak bilinmelidir ki yasal bir düzenlemenin kitaplar arasında kalması için yapılmamıştır. Eğer uygulamada sıkıntı varsa, o zaman uygulayıcıların kendilerini test etmeleri gerekir. Buradan asla taviz verilemez.
  • Şehirlerimizde, ilçe merkezlerinde, kırsalda nerede olursa olsun, bu ülkenin her santimetre karesinde devlet vardır, ve varlığını ortaya koyacaktır.
  • Çözüm süreci istismar edildi.
  • Bu ülkede milli birliğimize, kardeşliğimize kastedenlerle bir çözüm sürecini devam ettirmek öyle zannediyorum ki mümkün değildir.
  • Suç işleyenler bedelini öder ama parti kapatmayı doğru bulmuyorum.

 

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × one =

More in Gündem

To Top