Connect with us

Dersim News, Dersim Haber, Dersim

Hrant Dink’in Katilleri ve ‘Dost’ları

Gündem

Hrant Dink’in Katilleri ve ‘Dost’ları

Katiller artık ayan beyan ortadadır. Hrant Dink’in ‘dost’larının dost olmadığı anlaşılmıştır.
Hrant Dink’e büyük bir vicdan borcumuz var. Onun hatırasını katillerinin elinden kurtarmak zorundayız

hrant-dink

Hepimizin vicdanında derin yaralar açan Hrant Dink Cinayeti’nin üzerinden yedi sene geçti. Cinayetin hemen öncesinde tırmandırılan ‘Ermeni meselesi’ tartışmaları, birbiri ardına açılan skandal ‘Türklüğe hakaret’ davaları ve birkaç ırkçı zevzeğin cayırtısı, ilk bakışta cinayetin o ‘olağan şüpheliler’ tarafından işlendiği izlenimini doğuruyordu.

Öyle ya; bu ülkenin ırkçı ve faşist kafaları, bunların devletin derinliklerinde yer tutmuş unsurlarının yapabilecekleri hepimizin malumuydu. Bu ülke bir faili meçhuller ve çocuklarının kemiklerine bile ulaşamayan anneler ülkesiydi. Hrant Dink’e mi acıyacaklardı?..

Bir taraftan da, ‘demokratik’ Avrupa, ‘pek duyarlı’ ABD, iktidardaki ‘mazlum’ AKP-Cemaat Koalisyonu ve ‘fikir hayatımız’ın liberal gülleri cinayetin ilk günü derhal vaziyet almış, katilleri lanetleyivermişti. Gözümüzün önünde Kerinçsizgillerin saçma sapan fotoğrafları ve cenaze kortejinin en önünde saf tutan ABD elçisi duruyordu.
Medya sözbirliğiyle, cinayeti ‘Ergenekon’ diye adlandırılan örgütün işlediğini ilan etmişti.

***

Bugün artık çok daha iyi anlaşılıyor ki; bu cinayet aslında devlet içindeki tasfiye harekatını başlatmak için, esaslı bir bahane olarak örgütlendi. Cinayetin ardından, daha sonra ‘Hrant Dink Uluslararası Barış Ödülü’ne layık görülecek Ahmet Altan’ın yönettiği Taraf Gazetesi’nde bavullar açıldı, operasyonlar başladı.
Taraf, bir operasyon gazetesi olarak hayatımıza girmişti. Bavulla beraber kurulmuş bir gazeteden söz ediyoruz. Eşi CIA görevlisi olan Yasemin Çongar’ın işin mutfağında olduğu, bugün hâlâ casusluk belgeleriyle operasyonel ‘haber’ yapan M. Baransu’nun, ‘Cemaat’ tarafında hamle beyan eden Emre Uslu ve Önder Aytaç’ın kalem oynattığı bir yayın organı…

AKP-C koalisyon ortaklığı bozulduğunda, AKP destekçileri de Taraf’tan tasfiye edildi ve resim daha da netleşti. Taraf, ABD-‘Cemaat’ kanadının operasyon aracıydı.

***

Evet; Hrant Dink Cinayeti, ABD’nin ‘Cemaat’ eliyle ve AKP kurmaylarının rızasıyla örgütlediği tasfiye operasyonunu başlattı. Toplumda nefret uyandırmış, kirli oldukları bilinen unsurların tutuklanmasıyla işe girişildi, toplumun solunda yer alan kesimlerin de rızası kazanıldı. Ardından, eski rejimin dayanak noktalarındaki isimlerle ve ABD çıkarlarına ters düşen figürlerle devam etti. Son derece planlı bir operasyondu.
Ama tuhaf bir biçimde, her yerde ‘örgüt’ bulabilen polis ve savcılar, Hrant Dink Cinayeti’nde örgüt falan olmadığı hükmüne vardılar. Oysa, Pensilvanya Çetesi’nin Emniyet içindeki örgütlenmesi katillerin hemen yanı başındaydı. Sanıklar kendilerini yönlendiren polislerin isimlerini bas bas bağırdılar.
Bu bağlantıların üzerine kimse gidemedi.

***

Cinayetin ardından, Hrant Dink’in ailesi, bugün ‘liberal solcu’ olarak anılan isimlerce hemen kuşatılıverdi. Uluslararası Hrant Dink Vakfı hızla kuruldu, emperyalist kurum ve vakıflardan kaynaklar bulundu, görünmeyen bir el bu işleri düzenleyiverdi. Operasyonun bir parçası olan Taraf’ın Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, aynı mekanizma tarafından ödüllendirildi.
Hrant Dink’in sağlığında asla alet olmayacağı bir oyuna, bir tasfiye harekatına, onun hatırası dahil edilmişti.

***

Bugün fotoğraf çok daha açık artık. ABD, Hrant Dink’i, Pensilvanya Çetesi’ni kullanarak, AKP’nin de rızasıyla öldürmüştür. Hrant Dink Cinayeti, Türkiye’yi yeniden şekillendirme sürecinin başlama vuruşu olarak kullanılmıştır.

Sevgilisinin ardından hepimizin yüreğine işleyen o konuşmayı yapan Rakel Dink ve yiğitlikte babasının oğlu olduğunu dört sene evvel kanıtlayan Arat Dink, etraflarını saran sahtekar haleden kurtulmalıdır. Katiller artık ayan beyan ortadadır. Hrant Dink’in ‘dost’larının dost olmadığı anlaşılmıştır.
Hrant Dink’e büyük bir vicdan borcumuz var. Onun hatırasını katillerinin elinden kurtarmak zorundayız.

Hakan Gülseven – Yurt Gazetesi

Sosyal medyada paylaşın
        
   
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 − 5 =

More in Gündem

To Top